top of page

Bert Bruyninckx

iirsm specialist.jpg
anpio.jpg
besa.jpg
PedestrianDynamics.png
sfpe.png

Bert heeft een verleden als operationeel manager binnen een bewakingsonderneming gespecialiseerd in eventsecurity en crowd management. In die hoedanigheid heeft hij gedurende een 10-tal jaren operationele procedures ontwikkeld en teams van bewakingsagenten en coördinatoren aangestuurd op de grootste evenementen van het land, maar evenzeer in de hotel- en industriële sector waar hospitality van belang is.

Bert B zwart-wit.jpg

Hij heeft aldus een lange geschiedenis binnen de evenementen en leisure sector op het gebied van crowd management. Bovendien studeerde Bert met onderscheiding af aan Manchester Metropolitan University en is hij als Master in de Crowd Safety & Risk Analysis dé expert in alles wat met crowd safety te maken heeft: risico analyse, loopstroom & evacuatiesimulaties evacuatiestrategieën en noodplanning. Bovendien heeft Bert de gespecialiseerde opleiding ‘Fire Evacuation Design’ aan de universiteit in Lund (Zweden) die menselijk gedrag in brand en noodsituaties en het simuleren van evacuaties omvat, met succes afgerond. Niet alleen bij grote massa bijeenkomsten, daar waar de media graag de aandacht op legt, maar ook op kleinere (micro)schaal, waar een degelijke kwalitatieve organisatie van de loopstromen moet zorgen voor het evenwicht tussen bezoekerscomfort, vlot verloop, veiligheid en economische haalbaarheid.

Voor de loopstroomsimulaties wordt voornamelijk gebruik gemaakt van de “Pedestrian Dynamics” software ontwikkeld door IncontrolSim nv. Hiertoe volgde Bert meermaals een meerdaagse one-on-one training “Pedestrian Dynamics Studio” bij Dr. N. Valckhoff van Incontrol te Utrecht.

Naast zaakvoerder van 360 Solutions is Bert lid van het VLAIO expertenpanel dat oordeelt over TETRA projecten in kader van evenementen en mensenmassa’s. In kader van COVID-19 was Bert als crowd science expert in 2020 aangesteld binnen de ‘Future of Events Task Force’ die namens de beroepsfederaties BESA, Febelux, ACC en Becas de gesprekken voert met de Economic Risk Management Group van de federale overheid in kader van de COVID-Exit strategie voor de evenementensector. En stond hij mee aan de wieg van zowel de CERM als de CERM 2021.

bottom of page