top of page
360-events-logo-color-black.png

Crowd management

keyboard-left-arrow-button.png

Crowd management bestaat uit het faciliteren en beheersen van mensenstromen, zowel statisch als dynamisch. Dit houdt in dat alle potentiële risico's worden geëvalueerd en gecontroleerd, tegenover alle mogelijke fases van het event, zowel in normale omstandigheden als in noodsituaties. Omwille van de relatieve onvoorspelbaarheid van het bewegingspatroon van de mensenstroom is crowd management op alle niveaus per definitie pro-actief. Een eerste stap bestaat uit het in kaart brengen van de routes, de doorstroomgebieden en het uittekenen van het bezoekersprofiel.

Aan de hand van het DIM - ICE model,

ontwikkeld door Prof. Dr. G.K. Still,

kunnen wij alle verschillende factoren van uw evenement gestructureerd verzamelen en bekijken waar zich mogelijke veiligheidsrisico's kunnen voordoen. Door de risico's vervolgens af te toetsen aan alle fasen van uw event wordt de analyse een dynamisch gegeven. Hierdoor wordt het mogelijk om potentiële incidenten te voorspellen en voorkomen

Risico Analyse

Capaciteitsanalyse

De capaciteitsanalyse is een uitgebreide oefening in het koppelen van loopstromen, statische & dynamische zones en het menselijke element binnen deze stromen. 

Een kwalitatieve capaciteitsanalyse overstijgt dan ook het simplistische verband tussen het aantal personen per beschikbare vierkante meter. Alles moet bekeken worden in relatie met het Site-design en een dosis gezond verstand.

Communicatie & Mobiliteit

Vaak zijn extra mobiliteitsmaatregelen noodzakelijk bij het organiseren van een evenement. Wij bekijken samen met u of uw evenement een aangepast mobiliteitsplan nodig heeft en hoe we dit efficiënt kunnen uitvoeren.

Verder kunnen wij ook in staan voor de CP - OPS diensten of als (veiligheids-)coördinator ter plaatse. 

Je kan bij ons ook terecht voor het huren van allerlei hulpmiddelen die de communicatie en mobiliteit ten goede komen.

Walkie Talkies - Fluitjes - Fluohesjes - Megafoons - Toortslampen - enz...

walkies_edited.jpg
fluo.jpg
mega.jpg
toortslamp.jpg
Vraag meer info

Bedankt voor de inzending!

bottom of page